Receptfornyelse + find dit apotek

Husk at have følgende klar ved receptfornyelsen:

  • Navn på medicin
  • Styrken (dvs antal mg)
  • Pakningsstørrelse (antal)
  • Dosis (hvornår på dagen du tager din medicin)
  • Hvor medicinen ønskes leveret – hvilket Apotek eller på receptserver (dvs recept kan afhentes hvor som helst)

Medicinen hedder ofte noget andet ved ny udlevering, idet apoteket altid udleverer det billigste præparat. Det kan give anledning til forvirring.  Navnet på indholdsstoffet – det aktive i medicinen – står altid på pakningen under handelsnavnet. Læs mere om din medicin hér: I enkelte tilfælde kan der være grund til at vælge et bestemt mærke, hvilket så skal anføre på recepten. Du betaler differencen til det billigste mærke.

Receptfornyelse:

Receptfornyelse vedrørende fast medicin kan foregå:

  • Telefonisk mellem kl. 8.00-13.00
  • Via den nemme app Min Læge , som vi også bruger til mailsvar, video mv  (eller lægevejen.dk)
  • Via Medicinkortet – en app der kan hentes i app store el google play. (Læs mere om det hér)

Årskontrol og receptfornyelse:

Overvej om det er på tide at komme til kontrol for din kroniske sygdom. Vi fornyer dine recepter i forbindelse med årskontrol af kronisk sygdom i Lægehuset Ferritslev. Hvis vi har lagt recepter ud så de gælder indtil næste årskontrol, skal du kontakte apoteket for at få sendt medicinen ud til dit lokale apoteksudsalg.

OBS VED VANEDANNENDE MEDICIN:

Der kræves en konsultation dvs. fremmøde i klinikken ved fornyelse af sovemedicin, stærkt beroligende medicin og visse former for smertestillende medicin. 

Disse midler kan ej heller fornyes pr. telefon eller via e-mail.

Læs mere i denne folder fra Sundhedsstyrelsen:  Du kan også læse om medicinmisbrug hér og hvordan man kan få hjælp til at komme ud af det.

Find dit lokale apotek:

Den nye apotekerlov har givet mulighed for ændrede åbningstider, herunder søndagsåbent. Der er kommet en del nye på Fyn.  Find apotekerne med de forskellige åbningstider hér.