Kørekortsattest

Kørekortsattest til unge og ny gruppe fx trailer, motorcykel mv:

Vi udarbejder kørekortsattester for de patienter, der er tilmeldt Lægehuset Ferritslev eller kommer jævnligt (Gruppe-2-patienter).

Når du har bestilt en tid skal du huske følgende:

  1. Et vellignende og opdateret foto
  2. 500,- kr eller mobilepay (vi tager ikke betalingskort). Dog 750 kr ved erhvervskørekort til personbefordring.
  3. Mød op 5-10 minutter før så du kan udfylde side 1 i attesten – udleveres hos sekretæren.
  4. Briller, hvis sådanne anvendes ved bilkørsel.
  5. Bruger du kontaktlinser, så husk, at synsprøven skal udføres både med og uden linser.

Se politiets information om kørekort hér.

OBS VIGTIGT NYT HVIS DU ER OVER 75 ÅR:

Er du over 70 år, skal du ikke længere have kørekortet fornyet hos lægen, men istedet hos borgerservice. Ændringerne træder i kraft pr 1. juli 2017. Har du en kronisk sygdom vil de bede dig tage kontakt til Lægehuset om en tid til motorattest.

Attesten skal afklare om der er helbredsmæssige forhold, der er til hinder for at udstede kørekort. Vi skal ikke vurdere, om du er god til at køre bil. Nogle ældre over 70 år vil blive anbefalet at tage en vejledende køretest hos en kørelærer. Det er ikke en ny køreprøve, men mulighed for at vurdere personen i trafikken.

Tag gerne en snak med dine pårørende, hvis du er ældre, om hvor længe, de synes, du skal fortsætte med at køre bil. – Vi oplever, at det er et stort tabu for de pårørende at tage det op til diskussion.

Har du diabetes udfylder vi en ekstra attest vedr. dette. Så husk at oplyse dette ved tidsbestilling.

Du skal være opmærksom på, at vi som læger kan udstede et kørselsforbud, hvis vi finder din tilstand uforenelig med bilkørsel. Det kan gælde ved visse sygdomme (fx demens eller efter en blodprop), eller hvis du indtager forskellig form for medicin. Du kan læse den fulde lovtekst omkring dette under punkt 7 her

Vi vil evt. bede politiet om en orienterende køreprøve ved visse sygdomme samt ved brug af afhængighedsskabende medicin, herunder bla stærk smertestillende-, sove- og beroligende medicin?

Herudover forventer vi selvfølgeligt også, at patienter og pårørende tager ansvar for, at alle kan færdes sikkert..

Læs mere på Borger.dk

Se mere fra ældresagen om kørekort